Bay St. Thomas-öljy (Pimenta racemosa)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Bay St. Thomas on erittäin arvostettu ja tunnettu öljy.

Sen tiedetään ehkäisevän tehokkaasti hiusten lähtöä, ehkäisevän hilseen muodostumista  ja päänahan kutiamista. Bay vaikuttaa ylipäätään verenkiertoa edistävästi, varsinkin päänahassa. Tätä öljyä käytetään myös (kuten sitruunaa) kynsisienen hoidossa. Bay-öljy vaikuttaa myös  vapauttavasti sekä antiseptisesti hengitysteiden  sairauksissa. Sillä on positiivinen vaikutus vegetatiiviseen hermostoon. Se rauhoittaa hermoja ja on  sekä psyykkisesti että fyysisesti vahvistava öljy.

Käyttövinkit: Tuoksulyhdyssä vilustumissairauksiin tai hermoja rauhoittamaan yhdessä benzoen, appelsiinin, santelipuun tai neilikan kanssa. Ideaali hiustenhoitoon – sekoita Bay-öljyä (1-2%) feelingin perusshampooseen.
Haittavaikutukset: Bay-öljy saattaa vaikuttaa ihoa sekä limakalvoja ärsyttävästi, sen vuoksi se pitää aina annostella oikein. Bay-öljy ei sovi raskaana oleville, vauvoille eikä lapsille.

Käyttö: kirjallisuudesta

Tuotenumero:

10041 – € 7,50 / 5ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *