Basilikaöljy (85% Methylcavicol) Ocimum basilicum

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Basilika – Antistressiöljyjen ykkönen  (Eliane Zimmermannin mukaan)

Intiassa, tämän „kuninkaallisen” kasvin alkuperäisessä kotimaassa (kreikaksi basilicon = kuninkaallinen), basilika kuuluu jumalten siunaamien kasvien joukkoon ja sitä käytetään paljon ayurvedassa, perinteisessä intialaisessa lääketieteessä.
Eteerinen basilikaöljy tuotetaan kasvin lehtiä tislaamalla. Basilikan vaikutuksista puhuttaessa pitää aina muistaa erottaa seuraavat kemotyypit eli lajikkeet, Methylcavicol sekä Linalool – molemmat kasvit (latinaksi Ocimum basilicum) näyttävät samalta, mutta johtuen niiden biokemiallisista aineosista, niiden vaikutukset eroavat toisistaan!

 
Meidän valikoimassamme oleva  basilika on Metylcavicol -lajike (85%). Tämä eteerinen basilikaöljy on vahva ja vaikuttaa jännityksiä ja tulehduksia poistavasti, rentouttavasti sekä kipua lievittävästi. Se on tehokas  sekä mahan että kuukautiskiertoon liittyvissä krampeissa sekä ruoansulatuskanavan  puhdistamisessa ja suoliston tulehduksissa sekä muissa ruoansulatuskanavan ongelmissa. Psyykkisellä tasolla basilika on erittäin tehokas hermojen vahvistaja, aivojen ja mielialan rentouttaja sekä vahvistaja. Eteeristä basilikaa käytetään jännittyneisyydessä, peloissa, stressipohjaisissa vaivoissa, hermostuneisuudessa ja unihäiriöissä.

 
Huom.!: Basilikaa ei suositella käytettäväksi raskauden aikana eikä epileptikoilla!

Tuotenumero:

10031 – € 8,80 / 5ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.  Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *