Lehmuksenkukan uute CO2, laimennettu 62:38 alkoholiin (Lindenblüte CO2 Extrakt 62:38 in Alkohol)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Lehmuksenkukan uute CO2, laimenettu 62:38 alkoholiin

CO2-uuttamismenetelmä | Hiilidioksidi-uuttaminen luonnollisen piidioksidin avulla antaa mahdollisuuden tuottaa eteeristä öljyä/uutetta myös kasveista ja kukista, jotka eivät kestä korkeaa lämpötilaa. 1 kg Lehmuspuun kukan uutetta tarvitaan 120 kiloa kuivattuja lehmuksenkukkia.

Lehmus | Talvilehmus (Tiliae ordata) on vihreä noin 30 metriä korkea puu joka voi elää 1000 vuotiaaksi. Lehmuksia esiintyy puistoi…ssa, puurivistöissä ja metsissä, sen hunajalta tuoksuvat kukat kukkivat kesäkuusta heinäkuuhun. Varsinkin hunajamehiläisille niiden kukat ovat tärkeä siitepölyn keräyskohde. Kansan tarun sekä mytologian mukaan lehmus on pyhä puu. Jumalatar Freyan (Hedelmällisyyden ja kevään kuningatar) sanottiin asuvan lehmuksessa. Lehmus on myös tunnettu „kyläpuu”, kylän merkki. Vanha kansa kävi oikeutta lehmuksen juurella ja siellä myös tanssittiin kun oli juhlat. Vanha keskikesän sanonta kuuluu että lehmuksen kranssit suojelevat talleja ja taloja pahoilta hengiltä. Lehmus on lempeä puu ja sen merkkinä sanotaan olevan vieraanvaraisuus, rakkaus, oikeudenmukaisuus, nauru ja yhteisöllisyys.

Vanha parantava tiede sanoo lehmuksen auttavan vilustumissairauksissa, yskässä ja hikikuurin aloittamisessa tai myös unen saannissa, koska se rentouttaa.
Lehmuksen CO2-uutteen vaikutus | Lehmuksen uute sisältää suuren määrän fenyylietyylialkoholia, Phenylethylalcohol (jopa 20 %). Tämä aineosa vaikuttaa bakteereja vastaan, piristävästi ja anesteettisesti. Lehmuksen uute tuoksuu makealta ja hunajaiselta ja aromaterapiassa sitä käytetään hyvän olon sekoituksiin. Herkästi palelevat ihmiset nauttivat sen lämmittävästä vaikutuksesta. Sen miellyttävää tuoksua käytetään paljon myös parfyymiteollisuudessa.

Resepti-ideoita lehmuksenpuun uutteen käyttöön:
Jalkakylpysuola antamaan voimaa ja lämmittämään
2 rl merisuolaa, 6 tippaa lehmuksen uutetta, 2 tippaa meiramia sekä 10 tippaa melissaa 10:90 laimennettuna jojobaan
Sekoita eteeriset öljyt ja merisuola – sekoita seos lämpimään jalkakylpyveteen ja anna vaikuttaa vähintään 30 minuuttia. Tarpeen vaatiessa voit lisätä lämmintä vettä.

Resepti-idea tuoksulamppuun – „lasketaan lampaita”
2 tippaa lehmuksen uutetta, 1 tippa laventelia, 2 tippaa mandariinia
Vaikutus: rauhoittava, tasapainottava, rentouttava

Kaikki tiedot perustuvat kirjallisuuteen sekä tuote-esittelyihin

Tuotenumero:
Co4501 – € 14,10 tarjoushinta heinä-, elo-, syyskuussa 2016 – norm. € 18,80 / 5 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *