Tuoksuvat tonka-laatat

Päivi BlöchlYleistäLeave a Comment

Tuoksuvat tonkalaatat – leivonnan iloa ja tuoksun taikaa keittiössä!
 Tuoksuvat tonkalaatat

100 g voita

100 g luomu-kookosöljyä

8 tippaa feeling- Fruchtschalenmix bio-tuoksusekoitusta

200 g maissitärkkelystä

150 g vehnäjauhoja

100 g feeling-koivusokeria (pölysokeria)

2 ruokalusikallista (koivun)-pölysokeria koristeluun

2 tippaa tonkaöljyä

Valmistus: Sekoita voi ja kookosöljy kermaiseksi massaksi, tiputa Fruchtschalenmix-tipat sekaan sekä sekoita maissitärkkelys, jauhot sekä pölysokeri joukkoon ja vaivaa nopeasti kovaksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 3-4 sentin paksuisia rullia ja laita ne tunniksi jääkaappiin jäähtymään.

Lämmitä leivinuuni 180 asteeseen. Leikkaa rullista noin 3-5 mm paksuisia viipaleita ja laita ne leivinpaperilla varustettulle kylmälle uunipellille – jätä hyvin tilaa väliin. Paista noin 10-15 minuuttia (koosta ja paksuudesta riippuen) ja nosta paperin kanssa pois kuumalta pelliltä.

Sekoita astiassa 2 rl pölysokeria ja 2 tippaa Tonkaöljyä, sekoita hyvin puulusikalla niin että koko sokeri on tasaisesti öljyssä. Riputtele seulan läpi lämpöisten laattojen päälle!

Aromavinkki Tonkaöljyn käytöstä: Tonkaöljyyn muodostuu helposti kristallista sakkaa. Se on täysin normaalia ja kun laitat öljypullon hetkeksi lämpöiseen veteen, sakka liukenee. Usein auttaa jo että pistää tonkaöljypullon hetkeksi lämpöiseen housuntaskuun!

feeling good with feeling – myös keittiössä!

Kiireetöntä adventin aikaa toivottaa

Team feeling-Suomi


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.