Teepuuöljy, villinä kasvanut (Teebaumöl (tea tree) Wildwuchs) (Melaleuca alternifolia)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Teepuuöljy, Tea Tree, villinä kasvanut  – parempi laatu

Luonnonpuhdas teepuuöljy tuotetaan teepuun lehdistä ja oksista vesihöyrytislauksella. 1 kg öljyä tarvitaan noin 70-80 kg kasvimateriaalia. Tämä kestävä ja vahva puu kasvaa Australiassa ja on jo vuosikymmenien ajan ollut Australian viennin huipputuote – Australian ihmepuu!

Aboriginaalit, Australian alkuperäisasukkaat, ovat käyttäneet teepuuta parannuskeinona jo vuosituhansien ajan ja nimenomaan he ovat antaneet tietoa ja kokemusta tämän ainutlaatuisen kasvin käytöstä eteenpäin tuleville sukupolville.
Australian valtio tukee puhtaan eteerisen teepuuöljyn vientiä ja siksi sitä myös tutkitaan tieteellisesti, tästä monipuolisesta „apurista“ löytyykin hyvin monia tutkimuksia.

Luonnonpuhdas eteerinen teepuuöljy vaikuttaa voimakkaasti bakteereja ja viruksia vastaan, samoin kuin sientä vastaan. Sitä käytetään virtsateiden tulehduksissa, sienessä (vaginaalisienessä ja ihosienessä) samoin kuin ihon tulehduksissa ja ärsyyntymistiloissa.

Teepuun öljy vaikuttaa ihoa uudistavasti esimerkiksi silloin kun on kyseessä huonosti parantuvat haavat, se nostaa kehon vastutuskykyä ja sitä voidaan hyönteistenkin pistoissa laittaa tipoittain iholle. Koska teepuun öljy vaikuttaa hyvin antiseptisesti ja desinfioivasti, sitä käytetään akneen, finneihin ja ihon epäpuhtauksiin. Samoin sitä käytetään suonikohjuissa ja peräpukamissa. Tuore teepuuöljy sopii hyvin myös suun hoitoon, varsinkin suun limakalvojen tulehduksissa ja aftoissa.

Olemme pyrkineet helpottamaan monivaikutteisen teepuuöljyn käyttöä seuraavien feeling-tuotteiden myötä:
• ihoa hoitava feeling Teepuubalsami ihon uudistamiseen
• desinfioiva Teepuu Roll-on hyönteisten pistoihin, finneihin ja akneen
• Teebaum-Manuka-Suihkushampoo ärsyyyntyneen, kutivavan päänahan ja ihon epäpuhtauksien hoitoon, samoin kuin kehon oman vastustusjärjestelmän vahvistamiseen
• Teepuu-Hammastahna suun tehokkaaseen puhdistukseen ja vaikuttamaan bakteereja vastaan

Luonnonpuhtaasta eteerisestä teepuuöljystä saat käden käänteessä itse valmistettua:

Resepti: Antibakteerinen kurlaussuola hampaiden hoitoon ja kurkkukipuun
1 tl hienoa merisuolaa
1 tippa teepuuöljyä
1 tippa salviaöljyä
Valmistus & Käyttö: Sekoita suola eteeristen öljyjen kanssa ja kaada lasiin lämmintä vettä, sekoita. Käytetään säännöllisesti suun hoitoon ja myös kurkun alueen puhdistamiseen sekä kurkkukipuihin kurlaamalla.

Kasvojenpuhdistus-fluid epäpuhtaalle iholle sekä akneen
50 ml tyhjä lasipullo jossa on suihkukorkki:
30 ml bio-laventelihydrolaattia
20 ml luonnollista bio-jojobaa
8 tippaa teepuuöljyä
8 tippaa laventelia
8 tippaa ruusugeraniumia
Valmistus & Käyttö: Kaikki aineet sekoitetaan lasipulloon ja pulloa ravistetaan aina ennen käyttöä! Kasvojen puhdistuksessa ruiskutetaan joko suoraan kasvoille tai pumpuliin, jolla iho pyyhitään. Käytetään aamuisin ja iltaisin.

Uudistava kehoöljy haavojen hoitoon
30 ml lasipullo:
25 ml bio-mäkikuismaöljyä
5 ml luonnollista bio-villiruusunöljyä
4 tippaa teepuuöljyä
8 tippaa bio-laventelia
Valmistus & Käyttö: Sekoita kaikki öljyt pulloon ja levitä tarvittaessa haavaan ja sen ympärille! MUISTA – ei avohaavaan, käytetään vasta kun iho on sulkeutunut! Tämä ihoa uudistava öljysekoitus edistää haavan paranemista ja vaikuttaa tulehdusta poistavasti ja ihoa ravitsevasti.

MUISTA SÄILYTTÄÄ TEEPUUÖLJY OIKEIN!! Yleisesti eteeriset öljyt pitäisi säilyttää viileässä, mitä parhaiten aina samassa lämpötilassa sekä pimeässä. Ideaali paikka eteerisille öljyille olisi viileä, suljettu kaappi. Eteeriset öljyt eivät pysy hyvänä ikkunalaudalla eikä kylpyhuoneessa.

ERITTÄIN TÄRKEÄÄ – HUOLEHDI ÖLJYN TUOREUDESTA!!! Eteerinen teepuuöljy on todella mietoa – mutta vain niin kauan kuin se on tuoretta ja parasta mahdollista laatua! Silloin sitä voidaan käyttää pienissä loukkaantumisissa, ihon hoidossa ja pienissä tulehduksissa. Mutta on tärkeä tietää että teepuun öljy reagoi voimakkaasti hapen kanssa. Se tarkoittaa että kun pullo on avattu ensimmäisen kerran, sen säilymisaika on enää noin 3-6 kuukautta! Jos hapettunutta teepuun öljyä käytetään iholla, tämä „vanhaksi muuttunut öljy“ saattaa ärsyttää ihoa voimakkastikin. Tästä syystä muistutamme aina: Varsinkin jo ärsyyntyneellä iholla saa käyttää vain aivan tuoretta teepuuöljyä!

Kierrätys-vinkki vanhentuneelle teepuuöljylle: Parasta olisi käyttää eteerinen teepuuöljy noin 3-6 kuukauden kuluessa pullon ensimmäisestä avauskerrasta. Mutta usein, varsinkaan kotona ei öljyä tarvita niin usein ja paljon. Järkevä tapa kierrättää vanha teepuuöljy on käyttää se siivouksessa (3-4 tippaa öljyä sekoitetaan aitoon saippuaan ja tämä sekoitus siivousveteen) tai esim. WC.n luonnolliseen desinfiointiin (4-5 tippaa tiputetaan WC:n pyttyyn, levitetään harjalla, vedetään vessa ja valmista tuli!). Vaikka hapettunut teepuuöljy ei enää sovi käytettäväti iholla, sen bakteerien ja virusten vastaista vaikutusta voidaan kuitenkin vielä käyttää ekologiseen siivoukseen!

Tuotenumero:
10871 – € 6,50 / 5ml
10342 – € 9,80 / 10ml

Vaikutus & Käyttövinkit kirjallisuudesta.
Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *