Luonnollinen, hieno macadamianpähkinän öljy (Macadamia-Nussöl fein nativ bio)

Päivi BlöchlKasviöljyt, YleistäLeave a Comment

Gourmet-macadamianpähkinä piilottaa kuoressaan, kovassä ytimessään, erityisen ravitsevaa ja ihoa hoitavaa kasviöljyä. Erityisen korkea palmitolihappopitoisuus tekee macadamianpähkinäöljystä suositun ihonhoitoöljyn kosmetiikassa. Macadamianpähkinäöljyllä on myös taattu paikka ruokavaliossa, erityisesti korkeaa verenpainetta ja kolesterolia säätelemään.

Macadamianpähkinä on niin sanotusti Australian hasselpähkinä. Se oli aboriginaalien perusruokaa, nykyään macadamianpähkinä on gourmet pähkinä, koska se on maultaan hienostunut ja rikas ja sitä käytetään kulinaristisessa ruoanlaitossa. Macadamiapuu on alun perin kotoisin Itä-Australiasta. Vuonna 1857 John McAdam löysi tämän herkullisen pähkinän ja nimesi sen itsensä mukaan. Kuten manteli, macadamianpähkinäkään ei kasvitieteellisesti ole pähkinä, vaan kivihedelmä. Sen öljypitoisuus on jopa 75%.

Macadamiapuu kasvaa kosteilla, subtrooppisilla alueilla ja on hyvin herkkä pakkaselle. Ikivihreä puu voi kasvaa jopa 15 metriä korkeaksi ja 50 vuotta vanhaksi. Noin viiden kasvuvuoden jälkeen macadamiapuu alkaa kantaa hedelmää. Macadamianpähkinä on kivihedelmä ja kooltaan noin 2-3 cm suuri. Heti kun ne ovat kypsiä, ne putoavat puusta ja kerätään. Ennen puristusta hedelmät kuivataan, kuivaus kestää muutaman kuukauden ajan, sitten ne kuoritaan ja kuivataan uudelleen. Vasta sitten pähkinät paahdetaan ja puristetaan.
Ravitsevan öljyn ainesosaspektri sisältää noin 58% öljyhappoa, 8% palmitiinihappoa ja huomattavan osan, 21% palmitoleiinihappoa, joka on erityisen ihoa hoitava. Tämä tyydyttymätön rasvahappo on hyvin samankaltainen kuin ihmisen ihon rasvahapot. Se tekee macadamianpähkinäöljystä erittäin ihoystävällisen ja ravitsevan öljyn. Macadamianpähkinäöljyä käytetään usein luonnonkosmetiikassa ja ihoöljyissä, koska se imeytyy erityisen hyvin ihoon ja tekee siitä pehmeän ja joustavan.
Yleisesti macadamianpähkinäöljy on hyvin ihoa hoitavaa, elvyttävä, kiinteyttävä, kutinaa poistava ja voi sisäisesti käytettynä myös alentaa kolesterolia.

Resepti-idea: Macadamiapähkinäöljykastike päärynäsalaatille
Aineet:
Salaattia
2 kypsää päärynää
1 rl luonnollista luomu-kookosöljyä
1 rl hienoa macadamianpähkinäöljyä
1 rl balsamico-viinietikkaa
Hieman hunajasinappia, merisuolaa, pippuria
muutama suolaamaton macadamianpähkinä
Valmistus:
Pese salaatti ja valuta hyvin. Kuori päärynät, leikkaa ne kahdeksaan osaan ja kääntele ne nopeasti kookosöljyssä ja lisää salaattiin. Kastiketta varten sekoita hyvin luonnollinen macadamianpähkinäöljy, balsamico-viinietikka, hieman hunajasinappia, suolaa ja pippuria ja lisää salaattiin. Laita lopuksi muutama kokonainen, suolaamaton macadamianpähkinä salaatin päälle.

Yleensä ottaen voit lisätä terveellisiä öljyjä, kuten macadamianpähkinäöljyä, jalostamaan makua höyrytetyille vihanneksille tai salaattikastikkeisiin. Samoin 1-2 tl macadamianpähkinäöljyä on hyvä lisäys smoothieen. Öljyn ansiosta hedelmät ja vihannekset imeytyvät helpommin elimistöön. Samasta syystä lisäämme aina 1 tl kasviöljyä vauvan puuroon, jotta vitamiinit imeytyvät paremmin. Voit myös käyttää macadamianpähkinäöljyä vauvan ruokaan.

Tuotenumero:
12124 – € 14,80 / 100ml

Tiedot kirjallisuudesta. Kysy lisää feelingin aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.