Appelsiini, karvas – pomeranssi (Orangenöl bitter) Citrus aurantium

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Pomeranssi tai hapan appelsiini syntyi alkujaan Kiinassa pomelon (Citrus maxima)  ja mandariinin (Citrus reticulata) risteytyksessä. Hapanappelsiinin puu on ikivihreä kasvi, joka voi kasvaa jopa kymmenen metrin korkuiseksi.

Aromaterapiassa hapanappelsiinipuu on hyvinkin tunnettu ja sen ominaisuudet ovat vaikuttavia. Hapanappelsiinin puusta voidaan tuottaa kolme erilaista eteeristä öljyä!

Neroliöljy: Hapanappelsiinipuun kukkien vesihöyrytislaus tuottaa makeaa neroliöljyä. Tislauksen sivutuotteena saadaan appelsiininkukan vettä / nerolivettä / nerolihydrolaattia.
Petitgrain-öljy: Ovaalinmuotoisten, ikivihreiden lehtien, joiden öljyrauhaset ovat hyvin näkyvissä, tislauksessa tuotetaan petitgrain-öljyä.
Happaman appelsiinin öljy: Kolmanneksi saamme hedelmän kuoria puristamalla  hapanta appelsiiniöljyä. Happaman appelsiinin kuoret ovat hieman paksummat ja epätasaisemmat kuin tavallisen appelsiinin.
Eteerinen happaman appelsiinin öljy tuoksuu pirteän kirpeältä ja  sisältää auringonvalon lämmintä energiaa. Sen hedelmäinen tuoksu vaikuttaa tasapainottavasti ja rentouttavasti. Senpä vuoksi tämä eteerinen öljy on hyvä kumppani stressissä, peloissa sekä hermostuneisuudesa. Öljyn kramppeja poistavat ominaisuudet saavat meidät rentoutumaan raskaan päivän jälkeen. Happaman appelsiinin öljyä käytetään hyvin mielellään myös vartaloöljyissä sekä öljyissä, joilla hellästi hierotaan vatsan aluetta, varsinkin jos kyseessä on ruoansulatusongelmat. Mukavalta tuoksuvan öljyn sanotaan sisältävän myös tulehdusta poistavia ominaisuuksia ja se sopiikin varsin hyvin suun alueen tulehduksiin, sekoitettuna suun huuhteluvedessä.
Happaman appelsiinin öljy sopii sekä huoneilman tuoksutukseen että myös aromahoitoihin. Oikein annosteltuna siitä saa tehtyä myös ihoa kiinteyttävän vartaloöljyn sekä öljykylvyn. Haluaisimme kuitenkin muistuttaa että happaman appelsiinin öljy  nostaa ihon valoherkkyyttä. Kun öljyä käytetään iholla, pitäisi välttää voimakasta auringonsäteilyä. On myös tärkeää käyttää tuoretta öljyä, kuten aina kun käytetään sitrusöljyjä koska vanhentuneet ja hapettuneet sitrusöljyt saattavat ärsyttää ihoa.

Tuotenumero:

10942 – € 9,80 / 10ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.