Granaattiomenansiemenöljy bio CO2 EX (Granatapfelsamenöl bio CO2 EX) (Punica granatum)

Päivi BlöchlKasviöljytLeave a Comment

Granaattiomenansiemenöljy bio CO2 EX (Granatapfelsamenöl bio CO2 EX) (Punica granatum)

Kasvitieteellinen nimi: Punica granatum

Perhe: Punicaceae (Granaattiomenakasvit)

Kotimaa: Turkki

Tuotantomenetelmä: Hiilidioksidi-uuttaminen

Erityistä: Granaattiomenansiemenöljy tuotetaan kalliilla hiilidioksidi-uuttamismenetelmällä jossa käytetään lähdepohjaista hiilihappoa, jonka ansiosta feelingin granaattiomenansiemenöljy säilyy jopa kaksi vuotta!

Granaattiomenapuu on peräisin Aasiasta  mutta sitä on viljelty myös Välimeren alueella jo 5000 vuoden ajan. Granaattiomenan sanotaan olevan se paratiisin kielletty omena, josta Eeva haukkasi palan ja siksi hän ja Adam saivat lähteä paratiisista. Antiikin ajalla granaattiomenaa pidettiin hedelmällisyyden symbolina johtuen sen monista siemenistä, jotka löytyvät kuoren alta.

Tämä puu on hyvin erikoinen ja ainutlaatuinen, sille ei maailmanlaajuisesti löydy aivan läheistä sukulaista. Kallisarvoinen granaattiomenan öljy on myös hyvin ainutlaatuista, johtuen sen sisältämästä erittäin suuresta määrästä tyydyttämättömiä rasvahappoja ja punisiinihappoa. Voidaan sanoa että ei ole olemassa yhtään toista kasviöljyä, jolla olisi vastaava rasva-ainesisältö. Sanotaan että granaattiomenanöljy nostaa vastustuskykyä, ennaltaehkäisee arterioskleroosia sekä sydänsairauksia ja että se on antioksidantti ja vaikuttaa voimakkaasti happiradikaaleja vastaan. Tutkimukset todistavat että granaattiomenasta tehdyt tuotteet vaikuttavat ennenaikaisia vanhentumisen merkkejä vastaan ja se laskee huomattavasti kolesterolia. Sen vaikutukset näkyvät myös sisäisesti nautittuna mielialan tasapainottumisena sekä hormonijärjestelmän tasoittumisena.

Muiden vaikutusten lisäksi tämä öljy on hyvin erikoinen ihonhoitoöljy. Se vahvistaa ihon suojamekanismia, edistää ihon uusiutumista ja ennaltaehkäisee ihon vanhenemista. Varsinkin iäkkäämpi, kuiva ja hoitoa vaativa iho saa uutta kimmoisuutta ja elastisuutta ja pienet rypyt saattavat jopa häipyä. Ingeborg Stadlmann kirjoittaa kirjoissaan ja mainitsee esitelmissään että tämä öljy on ehdoton kun on kyseessä vaginan kuivat limakalvot sekä kun iho tarvitsee hoitoa  sädehoidon jälkeen.

Koska granaattiomenan siemenöljy on hyvin arvokasta, suositellaan sen sekoittamista muihin kasviöljyihin. Sen vaikutus tuntuu jo 10% sekoituksessa.

Tuotenumero:

Bio937 – € 25,00 / 30ml

Bio947 – € 79,00 / 100ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *