Eukalyptus citriodora (Corymbia citriodora)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Eukalyptus on hyvin vedenjanoinen kasvi, se rakastaa lämpöä ja on varsinkin Australiassa kotonaan.

Mutta myös Välimeren alueella nousee suuria, vahvoja eukalyptuspuita siellä missä on kosteaa ja lämmintä. On olemassa yli 600 erilaista eukalyptuslajia. Eteerinen eukalyptusöljy tuotetaan vesitislauksessa, puusta käytetään lehdet ja oksat. Eukalyptol, useimpien eukalyptuslajien tärkein aineosa, tuoksuu hyvin lääketieteelliseltä – Sitruunaeukalyptuksessa ei ole eukalyptolia ollenkaan joten se tuoksuu hyvin raikkaalle sitruunalle.  

Eukalyptus citriodora on paljon miedompi kuin monet muut eukalyptuslajit. Sitruunaeukalyptus koostuu pääosin Citronellal-aineosista (noin 90%), joka tekee öljystä hyvin voimakkaan tulehduksia vastaan, kipua lievittävän ja myös antiallergisen (esim. heinänuha). Sen sanotaan vaikuttavan negatiivisia värähtelyjä vastaan ja psyykkisellä tasolla sitruunaeukalyptus vaikuttaa rauhoittavasti ja rentouttavasti. Tätä eukalyptuslajia voidaan käyttää myös lapsilla.

Sitruunaeukalyptus on ihanteellinen vaihtoehto huoneilman raikastamisessa, koska se puhdistaa huoneilman, vaikuttaa piristävästi ja sen hieno sitruunainen tuoksu saa aikaan puhtaan vaikutelman! 

Vinkki tuoksulamppuun tai höyrystimeen:  

3 tippaa eukalyptus citriodoraöljyä 

2 tippaa ruusugeraniumia

Tuotenumero:

10442 – €5,80 / 10ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *