bio-Piparminttuhydrolaatti (Pfefferminzhydrolat bio)

Päivi BlöchlHydrolaatit, IhonhoitoLeave a Comment

Kasvivedet ovat tärkeä osa aromaterapiaa ja aromahoitoa.

Eteeristen öljyjen vesitislauksessa on pääasiallinen tarkoitus saada talteen kasvista saatava öljy. Sen sivutuotteena syntyy ns. hydrolaattia eli kasvivettä. Nykyään osataan arvostaa näiden kasvivesien parantavaa voimaa, joka löytyy jokaisesti hydrolaatista.

Yleistä tietoa hydrolaateista: Hydrolaatti sisältää kasvin veteen liuonneet aineosat ja pienenpienen määrän eteeristä öljyä. Vaikka hydrolaatit ovat hyvin hellävaraisia kasvovesiä, niistä löytyy valtava parantava vaikutus, ne sopivat varsinkin käytettäviksi lapsilla, raskaana olevilla ja toipilailla. Hydrolaattien käytössä on kuitenkin huomioitava niiden säilyvyys. Koska hydrolaatti on vesipohjainen, se saattaa pilaantua ilman että sitä edes huomaa. Feeling toimittaa kaikki hydrolaatit pumppupulloissa – pumpatessa hydrolaattia pullosta sinne ei pääse happea samalla lailla kuin avonaiseen pulloon. Täten pystymme tarjoamaan asiakkaillemme puhtaan ja tuoreen hydrolaatin. Jotta se säilyisi kotona mahdollisimman pitkään, suosittelemme sen säilyttämistä viileässä ( kylmä eteinen tai jääkaapi ). Kun pullo on ensimmäistä kertaa käytössä, sen säilyvyysaika siitä kestää noin 8 viikkoa. Jos haluat pidentää säilyvyysaikaa, voit lisätä hydrolaattiin alkoholia, max. 15 %. Hydrolaatti, johon on lisätty alkoholia, ei kuitenkaan enää sovi sisäiseen käyttöön.

Me tarjoamme asiakkaillemme bio-laatuisen piparminttuhydrolaatin. Piparminttu | Mentha piperita tunnetaan pirteästä ja hieman minttuisesta tuoksustaan.

Käyttö ulkoisesti: Piparminttuhydrolaatti sopii erikoisen hyvin kesään viilentävänä vartalosprayna. Suihkuta kasvoihin ja kaulaan, näin kasvivesi edistää ajattelukykyä ja saa mielen pirteäksi. Verenkiertohäiriöissä sitä voi käyttää tasapainottamaan, suihkuttamalla sitä niskaan, käsivarsiin ja polvitaipeisiin. Eliane Zimmermann suosittelee pakastamaan piparminttuhydrolaattia jääpaloiksi joita voi painella iholle hyönteisten pistokohtiin. Aromatisoidut jääpalat sopivat tietysti myös kesällä viilentäviin juomiin. Piparminttuhydrolaatin sanotaan myös laskevan kuumetta ja siitä voi tehdä kääreet pohkeisiin jos kuume vaivaa. Jalkasprayna se vaikuttaa virkistävästi lihaksiin ja verisuoniin, väsyneisiin ja kuumottaviin jalkoihin ja pohkeisiin sekä suonikohjuihin. Imetyksen lopettamiseen (maidon tuottamisen loppumiseen ) suosittelee Ingeborg Stadlmann piparminttuhydrolaatissa ja rahkassa  kostutettuja kääreitä. Kirjailija Ingrid Kleindienst-John suosittelee tätä hydrolaattia rasvaisen ihon ja aknen puhdistamiseen.

Käyttö sisäisesti: Sekoita 3 – 5 tl piparminttuhydrolaattia litraan vettä  ja juo virkistävänä juomana. Kuurimaiseen käyttöön kehon sisäiseen puhdistukseen, erityisesti  ilmavaivoihin sekä ärtyvän suolen hoitoon. Desinfioivana suuvetenä tai kurlausvetenä.  Vinkki: Piristä suuspraytäsi  tipalla eteeristä piparminttuöljyä, HUOM. ÄLÄ NIELAISE.

Tuotenumero:

17036 – €9,80 / 100ml

17039 – €49,00 / 6 x 100ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.

 


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *