Bergamottiminttu, luomu (Bergamottminze bio) Mentha citrata

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Luomu-bergamottiminttu on hyvin hellästi vaikuttava minttu. Erona muihin minttulaatuihin on että se ei sisällä menthonia eikä mentholia. Siksi se on ihana öljy lapsille ja herkemmille ihmisille. Sen tuoksu on hennon minttuinen, mutta muistuttaa hieman myös laventelia.

Öljyn suurimmat aineosat ovat linalyyliacetaatti ja geranioli (41,8 %). Esterit ovat aineosaryhmänä hyvin tunnettuja voimakkaasti rauhoittavasta vaikutuksestaan. Tämä aineosaryhmä tunnetaan myös erittäin ihoystävällisenä ja tulehdusta poistavana.  Bergamottiminttu ei myöskään sisällä kumariineja eli se ei nosta ihon valoherkkyyttä kuten esimerkiksi pelkkä bergamotti. Bergamottiminttu vaikuttaa ihoa rauhoittavasti ja siksi sitä voidaankin käyttää myös kesätuotteissa.

Öljy sisältää suuren määrän linaloolia (24 %) joka pitää virukset kurissa. Koska öljy vaikuttaa viruksia vastaan, se helpottaa esim. vyöruusun, huulirakkojen ja vesirokon hoidossa. Parhaiten se vaikuttaa näihin oireisiin kun se sekoitetaan eteeriseen melissaöljyyn ja luonnolliseen calophyllum-öljyyn.

Bergamottimintun vaikutusalue ulottuu haavojen hoitamisesta, kivun lievittämisestä, ihoa hoitavasta ja viruksien vastaisesta vaikutuksesta aina hyönteisten karkottamiseen saakka. Sen aineosat ja tuoksu muistuttavat mietoa laventeliöljyä joten bergamottiminttu on hyvä vaihtoehto myös niille jotka eivät pidä laventelin tuoksusta.

Nuhakausina bergamottiminttu on suosittu öljy lasten ja herkkien ihmisten keskuudessa. Bergamottimintulla tehdyt kääreet auttavat kuumeen laskemisessa. Sielullisella tasolla sen tuoksu saa meidät keskittymään olennaiseen itseemme. Bergamottiminttu lievittää pelkotiloja ja edistää unen tuloa. Sitä voidaan käyttää myös rauhoittamiseen kun päässä pyörivät ajatukset ja mennään ylikierroksilla.

Vinkki: Bergamottiminttu puhdistaa ja selkeyttää ilmaa. Hyvä öljy kun ilmapiiri on „raskas“. Bergamottiminttu sopii hyvin yhteen muiden eteeristen öljyjen kanssa mutta se on myös ihana ihan yksikseen huoneilman tuoksutuksessa!

Resepti kirkastavaan ja inspiroivaan huoneilman tuoksutukseen:
2 tippaa luomu-bergamottiminttua (Bergamottminze bio)
1 tippaa villiä frankinsensiä (wilder Weihrauch)
4 tippaa luomu-appelsiinia (Orange bio)

Resepti ihanaan kevätparfyymiin:
6 ml luomu-Etanolia (Bio-Ethanol)
4 ml piparminttuhydrolaattia (Pfefferminzhydrolat)
5 tippaa luomu-bergamottiminttua (Bergamottminze bio)
5 tippaa luomu-greippiä (Grapefruit bio)
3 tippaa luomu-appelsiinia (Orange bio)
3 tippaa santelipuuta 50:50 jojobassa (Sandelholz 50:50 in Jojoba)

Tuotenumero:
Bio171 – € 16,00 / 5ml

Tiedot ja vaikutukset kirjallisuudesta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *