Arnikankukan bio-CO2-uute laimennettuna bio-auringonkukanöljyyn (Arnikablüten CO2 Extrakt bio in Sonnenblumenöl bio)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Aito arnika tunnetaan myös kansannimellä enkelinyrtti, sudensilmä tai pyhä mäkikuisma.

Monivuotinen arnika voi kasvaa jopa 30 cm korkuiseksi ja se kukkii kesäkuun puolesta välistä elokuuhun. Tätä aromaattista, yrttimäiselle tuoksuvaa tuoksukasvia tavataan varsinkin alpeilla ja Keski-Euroopassa. Monissa maissa arnikaa pidetään uhanalaisena kasvina. Sen vuoksi sen kerääminen luonnosta on kielletty. Nykyään kasvia viljellään pelloilla, lajike on erittäin kestävää….

Yleistä | Kansantarujen mukaan arnikaa on käytetty suojaamaan salamalta, noidilta ja taikureilta. Suojaa etsiessä kuivatut kukat savutettiin ilmaan. Toiset sanovat että arnika pitäisi ripustaa olohuoneeseen ja sen ympärillä tulisi lausua rukous.

Arnika-uutteen tuotanto | Me tuotamme arnikakasvin kuivuneista kukista korkeapainetuotannolla (CO2) luonnollisen uutteen, jossa sen kaikki vaikuttavat aineosat ovat tallella. Näin sen vaikutusalue on hyvin laaja. Arnikan pääaineosat ovat seskviterpeenilaktonit, niiden osuus on noin 3,5 – 4,5 % ja se standardisoidaan 65 %:lla auringonkukan öljyä. Täten vapaa Helenaliini, joka tunnetaan allergiaa aiheuttavana aineosana, jää uutteeseen enää hippusina (<0,02%). Lisäksi arnikasta löytyy Triterpeenidiolestereitä (Faradiol- ja Arnidiolesteri), hieman vesihöyryssä katoavia aineosia, vahaa ja hartsia.

Arnika-uutteen vaikutus | Uute vaikuttaa kipua poistavasti, bakteereja vastaan, tulehdusta poistavasti, antiseptisesti ja myös ehkäisemään veren hyytymistä. Arnika-uutetta käytetään makuuhaavoissa, ruhjeissa, mustelmissa ja verenpurkaumissa, lihasten jännitystiloissa, lihasten ja nivelten kivuissa, nyrjähdyksissä ja jäykkyydessä.

Tietoa: Arnikankukan uute on paksuhkoa ja pullo kannattaakin ennen käyttöä laittaa lämpöiseen vesihauteeseen.

Kontraindikaatiot: Ei käytetä sisäisesti! Arnikaa ei levitetä avoimille haavoille ja herkät ihmiset (varsinkin ihmiset, jotka ovat allergisia Compositae-ryhmän kasveille) voivat reagoida arnikaan allergisesti.

Resepti-idea: Tulehdusta poistava balsami

62 gr bio-jojobaa
20 gr bio-mäkikuismaa
10 gr keltaista mehiläisvahaa
2 gr sheavoita
1 gr E-vitamiinia
50 tippaa arnika-uutetta CO2
20 tippaa frankinsensiä
20 tippaa cajeputtia
10 tippaa mäntyä
Käytetään reumaan, nivelkipuihin, hermokipuihin, karpaalitunnelisyndroomaan jne.

Vinkki: Samaa reseptiä voidaan käyttää myös vartaloöljyn / nivelöljyn valmistukseen. Korvaa mehiläisvaha ja sheavoi 12 ml:lla bio-manteliöljyä.

Tuotenumero:
Co4701 – € 18,50 / 5 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.