Hedelmäinen sitruunatorttu

Päivi BlöchlYleistäLeave a Comment

Hedelmäinen sitruunatorttu jatkamaan kesää kotona vielä pari päivää – ohessa resepti – nautiskele, aurinkoista päivänjatkoa!

AINEET:

TAIKINA:

250 g jauhoja

70 g koivusokeria

125 g voita (jääkaapista)

1 kananmuna

hitunen luonnon merisuolaa

5 tippaa feelingin vaniljaöljyä

SITRUUNA-TÄYTE:

2 munaa

150 g koivusokeria

500 g Ricotta-juustoa

yhden luomusitruunan mehu

8 tippaa eteeristä bio-sitruunanöljyä

VALMISTUS:

Taikina-aineista tehdään taikina, se kaulitaan levyksi ja levitetään  öljytyn vuoan pohjalle.

Täytettä varten vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi, siihen lisätään  ricotta-juusto pieninä annoksina kerrallaan, sekä sitrunnan mehu ja eteerinen bio-sitruunaöljy.

Täyte levitetään tasaisesti vuokaan ja laitetaan lämpöiseen uuniin  ylä-alalämmölle 175 asteeseen 40 minuutiksi. Lopuksi lämpöä lisätään 200 asteeseen ja paistetaan vielä 15-20 minuuttia.

Anna jäähtyä astiassa ja koristele tuoreilla sitruunaviipaleilla.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *